ΕΙΔΗ PET

Γάτα

Οι γάτες ως κατοικίδια ζώα γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή, διεκδικώντας την πρωτοκαθεδρία από τους σκύλους. Ο αριθμός των γατών που ζουν σε διαμερίσματα, στις αστικές περιοχές, τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά. Τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου είδους, που συνδυάζει την ανεξαρτησία του χαρακτήρα με την εξαιρετική περιέργεια και τη μοναδική επίδειξη στοργικότητας, έχουν καθιερώσει την κατοικίδια γάτα ως το δημοφιλέστερο ζώο συντροφιάς στον κόσμο.

Πολλοί αστοί τις προτιμούν ως ζώα συντροφιάς επειδή χρειάζονται ελάχιστη φροντίδα, είναι μικρόσωμες και προσαρμόζονται εύκολα στη ζωή μέσα σε διαμέρισμα.Μια γάτα δεν χρειάζεται να βγαίνει βόλτα, ουρεί και κοπρίζει στην ειδική αμμοδόχο χωρίς να έχει προηγουμένως εκπαιδευτεί γι’ αυτό, συνήθως καθαρίζει το τρίχωμά της μόνη της ώστε να μην είναι αναγκαίο να την πλένει ο ιδιοκτήτης της και δεν απαιτεί την παρέα του ανθρώπου όπως ο σκύλος, νιώθοντας άνετα και μόνη της, κάτι ιδιαίτερα βολικό για τον σύγχρονο πολυάσχολο αστό.

Γατοτροφή Candy Cat 20kg πλούσια σε βιταμίνη Α και πρωτεΐνες.

CANDY-CAT-MPLETSA-2

Σκύλος

Στις μέρες μας, σε περίπου 1.000.000 ελληνικές κατοικίες βρίσκεται ένα ιδιαίτερο και αγαπημένο μέλος της οικογένειας – ο σκύλος συντροφιάς. Τα ζώα αυτά, προσφέρουν συνεχώς αγάπη και στοργή προς τους ιδιοκτήτες τους και ζητούν ελάχιστα από εκείνους ως ανταπόδοση. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι πρέπει να φροντίζουμε την υγεία των κατοικίδιων. Στα πλαίσια της ευζωίας και της προστασίας της Δημόσιας Υγείας, είναι απαραίτητη η τακτική κτηνιατρική φροντίδα των σκύλων, η παροχή ενός ασφαλούς περιβάλλοντος διαβίωσης, με επαρκή άσκηση, σωστή διατροφή και φυσικά αγάπη και προσοχή.

Ακολουθώντας την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού, εδώ και χιλιάδες χρόνια οι γάτες προσφέρουν τη μοναδική τους συντροφιά στον άνθρωπο. Στην Ελλάδα η δημοτικότητα τους αυξάνεται καθημερινά και διαφαίνεται πως πολύ σύντομα θα καταφέρουν να καλύψουν την αριθμητική απόσταση που τις χωρίζει από τον αντίστοιχο πληθυσμό των σκύλων συντροφιάς. Όλες οι γάτες χρειάζονται τακτική κτηνιατρική φροντίδα, σωστή διατροφή, καθώς επίσης πολύ προσοχή και αγάπη.

Νέα μελέτη υποδεικνύει τα οφέλη της κατοχής σκύλου ως προς την υγεία του ανθρώπου. Το να έχει κάποιος στο σπίτι του ένα σκύλο βελτιώνει τη φυσική αλλά και την ψυχολογική κατάσταση του ιδιοκτήτη περισσότερο από την κατοχή μιας γάτας.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έρευνα της Dr.Deborah Wells, του Queens University στην Ιρλανδία.

Η μελέτη αποτελεί αξιολόγηση προηγούμενων ερευνών που είχαν εξετάσει τη σχέση μεταξύ κατοχής σκύλου και ψυχολογικής κατάστασης του ιδιοκτήτη.

Στη μελέτη αναφέρεται ότι ο σκύλος προστατεύει τον άνθρωπο από αρρώστιες, τον βοηθά στη γρηγορότερη ανάρρωση και τον προειδοποιεί για αρχικά συμπτώματα καρκίνου, υπογλυκαιμίας και επιληπτικών κρίσεων.

Η ερευνήτρια εξέτασε το ρόλο των σκύλων στην ψυχική υγεία του ανθρώπου, στον οποίο περιλαμβάνεται ο θεραπευτικός τους ρόλος στην βοήθεια των ανάπηρων, όπως και ο ρόλος τους σε νοσοκομεία, φυλακές και κέντρα αποκατάστασης.

Άλλη έρευνα υποδεικνύει ότι τα σκυλιά βοηθούν τα παιδιά που ακολουθούν επίπονη θεραπεία να την αντέξουν καλύτερα.

Ορισμένες ενδείξεις δεν έχουν ακόμα αποδειχτεί αλλά σε άλλους τομείς η ερευνήτρια βρήκε πως οι ιδιοκτήτες σκύλων είχαν κατά 8,6% υψηλότερο ποσοστό επιβίωσης μετά από μια καρδιακή προσβολή σε σχέση με όσους δεν είχαν σκύλο.

Προσπαθώντας να εξηγήσει από πού προέρχονται τα οφέλη στον άνθρωπο, η ερευνήτρια θεωρεί ότι καταρχήν ο άνθρωπος ωφελείται από τη φυσική δραστηριότητα. Ως έμμεσα αποτελέσματα θεωρεί την επαφή με κόσμο, στην οποία οδηγεί η κατοχή ενός σκύλου, όταν ο ιδιοκτήτης του το βγάζει βόλτα και την πιθανότητα ο δεσμός μεταξύ σκύλου και ανθρώπου να αποτελεί εμπόδιο στην εμφάνιση του στρες.

Συγκρίνοντας την κατοχή σκύλου με αυτή της γάτας, η ερευνήτρια δηλώνει ότι από την έρευνα προκύπτει ότι οι άνθρωποι που απέκτησαν ζώα από φιλοζωικές εταιρίες ανέφεραν μείωση προβλημάτων, όπως οι πονοκέφαλοι, η ζάλη, και τα κρυολογήματα, ένα μήνα μετά την είσοδο του σκύλου στο σπίτι.

Σκυλοτροφή Scooby Snack 20 kg με 12% λιπαρά και 24% πρωτεΐνες. 

scooby_allagh

Συμβουλές

  • Φροντίζουμε το κατοικίδιο μας να έχει πάντα άφθονο & καθαρό νερό.
  • Σωστή χορήγηση τροφής τόσο στην ποιότητα όσο και στην ποσότητα.
  • Σωστή αποθήκευση τροφής.
  • Το τρίχωμα αποτελεί δείκτη υγείας για τους μικρούς μας φίλους.
  • Σωστή στοματική υγιεινή.

Που θα μας βρείτε

Τα προϊόντα μας είναι διαθέσιμα σε όλη την Ελλάδα!
ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ